ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΕΝΤΟΣ 24 ΩΡΩΝ!!!

210 2814623 Δευτέρα - Παρασκευή 09.00 - 17.00

ΝΕΑ

 
 
ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΕΝΤΟΝΙΑ
 
      Η DasΗome  παραθέτει μερικές χρήσιμες συμβουλές, αναφορικά με τους τύπους, τις προδιαγραφές και τις βασικότερες κατηγορίες υφασμάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των σεντονιών :
       Cotton: Είναι κατασκευασμένα από 100% βαμβάκι και η πυκνότητα της ύφανσής τους είναι περίπου 140TC, (140 κλωστές ανά τετραγωνική ίντσα).
      Cottonpennie: Για την παραγωγή των νημάτων pennie, οι ίνες του βαμβακιού περνούν περισσότερα στάδια λαναρίσματος (χτενίσματος) ώστε να τοποθετούνται σε σειρά, να αφαιρούνται τυχόν υπολείμματα και να μένουν προς χρήση οι πιο μακριές και γερές ίνες. Με την επεξεργασία αυτή, αφαιρείται περίπου το 15% με 20% της αρχικής ποσότητας. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι η παραγωγή νημάτων υψηλής  ποιότητας και ανθεκτικότητας. Τα υφάσματα με νήματα pennie έχουν πολύ καλύτερη αφή και αίσθηση από τα απλά.
      Περκάλι: Τα σεντόνια περκάλι, αποτελούν μία υψηλής ποιότητας κατηγορία, με νήματα pennie, πυκνότητα ύφανσης  200TC και άνω, ανθεκτικά, απαλά στην υφή, με ματ όψη, και δροσερά. 
     Cottonsatin: Έχουν στιλπνή όψη, διακριτική γυαλάδα, είναι ιδιαίτερα απαλά στην αφή και έχουν λεία επιφάνεια. Αναλόγως του τίτλου νημάτων και της πυκνότητας ύφανσης μπορούμε να έχουμε  εξαιρετικά υφάσματα από 180TCέως 1.200 TC.
    SatinJacquard: Είναι μία από τις καλύτερες κατηγορίες Satinσεντονιών. Παράγονται με υψηλής ποιότητας pennie νήματα, ενώ μέσω των ειδικών τύπων ύφανσης έχουν ανάγλυφα σχέδια. Αναλόγως του τίτλου νημάτων και της πυκνότητας ύφανσης μπορούμε να έχουμε εξαιρετικά υφάσματα από 180TCέως 1.200 TC.
     PolyCotton: Συχνά συναντάμε σεντόνια με ένα ποσοστό polyester στη σύνθεσή τους. Τα σεντόνια με σύνθεση polycotton σιδερώνονται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, είναι πιο σκληρά στην αφή ενώ δεν μπορούν να  χαρίσουν τη μαλακή αίσθηση των cottonκαι των micro σεντονιών.
     Microfibre: Με την εξέλιξη της τεχνολογίαςκαι τις σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής υφασμάτων δημιουργήθηκαν τα υφάσματα microfibre. Τα νήματα microfibre παράγονται από πολύ λεπτές συνεχείς συνθετικές ίνες ιδιαίτερα ανθεκτικές. Τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους είναι ότι δεν χρειάζονται σιδέρωμα, στεγνώνουν πολύ γρήγορα, και έχουν πολύ απαλή υφή. Τα υφάσματα microfibre άρχισαν να χρησιμοποιούνται σε ρούχα αθλητών και σε εσώρουχα.
     CottonFlannel:  Για το χειμώνα ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα φανελένια σεντόνια, παράγονται με ειδικά νήματα και ύφανση που επιτρέπει την ειδική επεξεργασία ‘’χνουδιάσματος’’ ώστε να έχουν επιφάνεια με διακριτική αίσθηση σαν χνούδι, να είναι απαλά, άνετα και ζεστά.
     MicroFlannel:  Τα microfibreφανελένια σεντόνια παράγονται όπως τα cottonflannel αλλά με νήματα από ίνες microfibre. Έχουν ιδιαίτερα απαλή αίσθηση, είναι άνετα, ζεστά για τις κρύες νύχτες, πλένονται σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ δεν χρειάζονται σιδέρωμα.